Vseslovensko športno srečanje

  1. Športno – rekreativno srečanje diabetikov Slovenije – Koper – 25. 5. 2019

 

Letošnje leto je ponovno prišla zadnja sobota v maju na datum, 25. 5. 2019 in iz Društva diabetikov Koper ter Zveze društev diabetikov Slovenije so nas skupaj z ostalimi člani društev diabetikov tudi člane našega društva povabili k udeležbi tega dogodka.

Ob 6.30 smo se letos v velikem številu zbrali, 40 članov DDNM, pri Planet Tuš v Novem mestu in se z avtobusom odpeljali v športno dvorano Bonifika v Kopru, kjer je potekalo omenjeno srečanje. Na avtobusu je naš vodja športnih iger, Vinko Križmančič, določil tekmovalce disciplin: met žoge na koš, metanje obročkov, pikado, prstomet (balinčki), kegljanje in šah, nekateri pa so odšli na krajši pohod »Parenzana« ali daljši pohod »Ogled mesta Koper«. Program srečanja je potekal takole:

8.00 – 9.00 prihod udeležencev, razdelitev daril, informacije

9.00 – 9.30 otvoritev srečanja

9.30 – 15.30 šport, pohodi

15.00 – 16.00 kosilo

16.00 razglasitev rezultatov in zaključek srečanja

Za vsako športno panogo je tekmovala 1 skupina po 3 osebe (moški in ženske). Osvojili smo tudi medalje/pokale: dve drugi mesti kot skupina in eno prvo mesto posamično v metanju obročkov ter v prstometu. Zelo smo bili zadovoljni in zaploskali smo tudi ostalim sodelujočim, ki niso osvojili nagrad.

Ko je bilo vse našteto opravljeno, smo se odpeljali na grad Socerb in občudovali razgled na slovensko obalo in Trst ter se slikali, pozno popoldne pa smo se pogostili v restavraciji v Trebnjem. V Novo mesto smo prispeli zvečer.

 

Mateja Dajčman