Pohod dne, 22. 5. 2019, Birčna vas – Ljuben

Pohod Birčna vas – Ljuben

V plan pohodov za leto 2019 smo si pohodniki pri Društvu diabetikov Novo mesto dal i kar tri vožnje z vlakom, v prvem polletju dve in v drugem še eno.

V sredo 22. maja smo se z ŽP Kandija  odpeljali do Birčne vasi. Po izstopu iz vlaka je  Zvone preštel udeležence in ugotovil, da ena manjka. Le kje naj bi bila drugje kot na vlaku? Očitno je bila vožnja do Birčne vasi prekratka zato je bila njena izstopna postaja Uršna sela.  Brez nje  je naša četica   odkorakala  po predvideni poti proti  Ljubnu  (po asflatu smo šli le slabih 500 m).  Naša »izgubljena  duša« pa se je četici priključila  po dvajsetih minutah hoje.

Vremenska napoved je bila sicer dobra vendar so že na začetku našega pohoda nebo zakril kar  grozeči oblaki in zaslišalo se je tudi grmenje. Le to nas ni  skrbelo, saj smo večji del poti hodili tudi v bližini naselja, je pa res, da smo pot zato malo skrajšali. Sledil je počitek in pogostitev pri naši pohodnic Fani.  Vračali smo se po že znani poti proti izhodišču ŽP Birčna vas. Po prihodu iz gozda  v   Birčni vasi  nas je   počakala  naša  članica Marija, ki nam je na že zboru članov za ta dan obljubila kavo na njenem domu. Odzvali smo se vabilu ob prihodu v njeno hišo pa smo ugotovili da je »njena kava« drugačna od običajne, saj nam je pripravila pravo diabetično pojedino.

Prijeten klepet smo morali skrajšati in  pohiteti do vlaka, saj le ta ne čaka. Le, predstavljate si lahko, kako kratka vožnja je bila nazaj saj smo se na račun naše »izgubljene« pohodnice prav pošteno nasmejali in verjetno se bom še kdaj.

Nasvidenje čez štirinajst dni smo si rekli in lepo vabljeni tudi novi pohodniki na Krašnji vrh.

Fanika Vovk