Pohod dne 17.4.2019 na Občine-Dobrnič

Za osemnajsto obletnico pohodov – 350 pohod

Pobudnika pri Društvu diabetikov Novo mesto za pohodniško skupino pred osemnajstimi leti sta bila g. Silvo Oblak in g. Josip Bevc. V sodelovanju s Planinskim društvom Krka Novo mesto, je njuna ideja padla na plodna tla, saj smo  v sredo 17. aprila 2019 zaključili osemnajst letnico pohodov in obletnico ovenčali s tristo petdesetim pohodom.

Naši  zvesti jekleni konjički so nas popeljali do Občin pri Trebnjem. Tam smo imeli izhodišče že par let, gremo pa vedno v drugo smer. Letos smo po lepi gozdni poti, po cvetočih travnikih, ob lepo obdelanih njivah obšli Malo in Knežjo  vas  in prišli do vasi Stranje pri Dobrniču.  Pot je bila lahka, ne naporna – ravno taka kot se za praznovanje spodobi. Tudi lep sončen dan nam je polepšal naše praznovanje.

Na turistični kmetiji smo eni druge presenetili z dobrotami. Kot je v navadi, da se za rojstni dan podari torta, smo se tudi mi »pregrešili« in se sladkali s čokoladno in sadno torto, se kar nekaj časa zadržali v prijetnem klepetu in obujanju spominov.

Od prvih pohodnikov sta aktivni še dve: ga. Danica Vidmar in ga. Zina Vidrih.

Kot že rečeno, je bil to dan presenečenj in  presenečenje je bilo tudi zame, ko sta mi članici Izvršilnega odbora Danica in Milojka v imenu vodstva DD Novo mesto v zahvalo za vodenje od prvega leta naprej izročili prav poseben šopek.

Hvala vodstvu društva za zaupanje in pozornost.

»Polnoletni« pohodniki  bomo sedaj na lastno odgovornost hodili »gori doli na okoli«po naši lepi domovini!

Fanika Vovk