Druženje na prireditvi ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni

Dne 9.11.2018 ob 17.00 smo se člani, zdravstveni delavci in širša javnost zbrali na srečanju sladkornih bolnikov in zdravstvenih delavcev Društva diabetikov Novo mesto v Hotelu Šport na Otočcu.

Vsako leto prirejamo to prireditev za naše člane ob 14. novembru, dnevu sladkorne bolezni in tudi tokrat se nas je zbralo veliko število udeležencev. Letošnja tema tega dne je: “Družina in sladkorna bolezen”.

Program je zajemal strokovni predavanji za sladkorne bolnike na temo: »Kako ohraniti vitalnost« predavateljice Brigite Zupančič Tisovec, nacionalne promotorke zdravja iz NIJZ Novo mesto in »Sladkorna bolezen in družina«, predavateljice Andreje Žnidaršič, dipl. med. sestre iz Splošne bolnišnice Novo mesto. Krajši kulturni program so izvedli pevska skupina Čebelice iz Društva podeželskih žena Mirna Peč. Predsednik je nagovoril navzoče in podelil priznanja Zveze društev diabetikov Slovenije in Društva zaslužnim članom in predstavnikom podjetij. Zainteresiranim smo izmerili sladkor v krvi. Na koncu je sledilo druženje.