Pohod dne 6.6.2018

Krašnji vrh

Pohodniki Društva diabetikov Novo mesto smo se na Krašnji vrh podali že tretjič. Prvič smo imeli  v začetku junija zelo hladno vreme, tako, da je ena od pohodnic tam zakurila ogenj.  V sredo 6.6.2018, pa je bilo zelo vroče. Ugotovili smo, da se temperature  višajo, posledično pa se naša četica  krajša. Pa vendar se nas je na pot podalo devet.

Krašnji vrh je 542 m visok »kucelj« in vas nad Radovico. V tej vasi se je čas skoraj ustavil, saj je naseljenih le še par hiš, druge pa so zapuščene.

Naše jeklene konjičke smo parkirali v senci pod vasjo Radovica  in odkorakali  smo našemu cilju nasproti. Hodili smo po travnikih, gozdu, med njivami in med potjo smo se sladkali z gozdnimi jagodami. Izza Smuka so se pojavili grozeči črni oblaki, nismo se jih ustrašili, nismo pospešili koraka, saj smo predvidevali, da nas nevihta ne bo dosegla, pa tudi če bi,  ne bi imeli nič proti saj je zemlja zelo suha. V slabi uri smo že sedeli  pred kočo na vrhu Krašnjega vrha, se odpočili, okrepčali, nekateri smo se povzpeli na razgledni stolp od koder se vidi skoraj cela bela Krajina in še čez na Hrvaško stran. Po počitku smo se spustili do plezalne stene,  več se pa nismo upali, saj nas je  napis na tabli opozoril »zahtevna plezalna stena«, mi smo le pohodniki in varnost dajemo na prvo mesto.

To je bil naš zadnji pohod v prvem polletju. Pa vendar smo se poslovili za štirinajst dni, ko bomo polletje zaključili s piknikom.

Fanika Vovk