POHOD na Lisec pri Dobrniču dne, 28.3.2018

Tretje leto po okolici Dobrniča     

Stari pregovor pravi, »da v tretje gre rado«, to drži tudi za pohodnike pri Društvu diabetikov Novo mesto. Že tretje leto zapored sta nas Smoliča povabila na pohod na njihovo področje. Z veseljem smo  se odzvali vabilu in dali v program pohod na Lisec.

Prišla je zadnja sreda v marcu, na zbirnem mestu smo napolnili štiri avtomobile in se odpeljali do Pluske, kjer sta nas čakali Vida, Franc in njun simpatični vnuk Žan. Odpeljali smo se proti Mali in Knežji vasi  proti Liscu. Naše jeklene konjičke smo parkirali na sredini vinske gorice Lisec, od koder smo v lepem sončnem popoldnevu odkorakali proti 565 m visoki Piramidi na vrhu Lisca. Enkrat smo ta vrh že osvojili z nasprotne smeri v jesenskem času.  Tudi tokrat se je izkazalo, da je prav ponoviti pot, saj je bilo kar enajst pohodnikov prvič v tem koncu.

Pogledi po slikovitem Dolenjskem gričevju so bili zaradi  napovedane spremembe vremena bolj megleni, pa vendar zanimivi.  Lepo je bilo opazovati   prebujajočo pomlad in prvo cvetje: zvončke, trobentice, vijolice, spominčice, narcise itd.

Prijetno utrujeni smo se po dveh urah in pol vrnili na izhodišče

F. Vovk