Pohod Šentpeter – Otočec 20.12.2017

 

Zadnji pohod  v letu 2017

V letu 2017 smo pohodniki pri Društvu diabetikov Novo mesto doživeli kar nekaj prijetnih presenečenj.  Tako je bilo tudi na startu zadnjega pohoda v letu 2017. Zbirali smo se pri Osnovni šoli Grm. Kot vedno pred odhodom je prijetno poslušati kramljanje  pohodnikov.  Ta prijeten klepet je prekinila naša zvesta pohodnica Vida, ki je najprej povedala, da s Francijem danes ne moreta na pohod, da sta prišla le zato, da se od nas v  iztekajočem se letu poslovita, nato pa je iz avta prinesla za vsakega pohodnika  ikeban’ co iz naravnih suhih rož. Prijetno presenečeni  smo se najprej zahvalili za trud in pozornost, nato smo pred odhodom naredili še skupinsko fotografijo.

Po tem uvodnem »ceremonialu«  smo se odpeljali do Šentpetra od koder smo se sprehodili do gradu Otočec. Sprehod smo nadaljevali po grajskem vrtu, kjer smo opazovali našo lepo zeleno reko Krko, kako vijuga med otočki, nato pa po markirani Trdinovi poti, ki iz Otočca vodi na Trško goro. Po slabih dveh urah smo se vrnili na izhodišče.  Zelo smo bili veseli, da sta se nam na zaključku pridružila Marija  in Tine Aš, ki letos zaradi zdravstvenih težav nista mogla na pohode. Sledilo je drugo presenečenje, Aševa sta vsakemu  pohodniku spekla in  okrasila veliko  medeno zvezdo.

Kot je že v navadi smo tudi letos pohode zaključili s prednovoletno malico, druženjem in izmenjavo darilc  in dobrih želja za leto 2018.

Vse kar je lepo hitro mine, tudi naše druženje.  Nasvidenje tretjega januarja 2018!

Fanika Vovk