POHOD: 10.5.2017 – Josipova pot

Deseti spominski pohod po Josipovi poti

V sredo, 10. maja, smo se pohodniki Društva diabetikov Novo mesto podali na že deseti spominski pohod v spomin na našega člana Josipa Bevca.

Ker je bilo kar nekaj pohodnikov prvič na tej poti, smo pred pohodom povedali  zakaj se ta pot imenuje »Josipova pot«. Josip Bevc je bil eden od prvih organizatorjev pohodov pri Društvu diabetikov  Novo mesto. Ker so mu bili vzponi na poti breme, je bila prav zanj odkrita pot brez vzponov iz vasi Potok proti Praprečam in nazaj na Potok. Žal, mu prerana smrt ni dovolila, da bi se vsaj enkrat sprehodil po tej poti.

Kot vedno smo avtomobile zapustili v vasi Potok in pot nadaljevali proti Praprečam. Na polovici poti smo naredili postanek se okrepčali, povedali nekaj smešnic, nato pa nadaljevali pot. Med prijetnim kramljanjem smo opazovali visoke smreke, vonjali svež zrak, poslušali ptičje petje  in že smo bili iz gozda med cvetočimi travniki.

Ker se je prejšnji teden od nas poslovila zvesta pohodnica Duška Bubalo, smo se  ob povratku ustavili na pokopališču Srebrniče in prižgali svečko tako Duški kot Josipu.

Fanika Vovk