Ostri vrh

Pohod poimenovan »ciklamni pohod«

V sredo 7. septembra smo se člani Društva diabetikov Nov mesto  po dvomesečnem  dopustu odpravili na prvi jesenski pohod . Naš cilj je bil  Ostri vrh.

Ostri vrh se vzpenja nad vasjo Rdeči kal, kamor je možno priti po več poteh,  nam so znane tri, izbrali  smo lepo gozdno pot, ki nas je pripeljala do lovskega doma. Tam sta nas spet presenetila naša zvesta pohodnika s Pluske, Vida in Franci. Malo pred lovskim domom je Franci pospešil korak in prišel izza grma s hladilno skrinjo, v kateri so bile same  »pregrešne dobrote« – nismo se jim mogli upreti, pa tudi zakaj bi se jim, a ne? Po krajšem počitku in okrepčilu smo po desetih minutah stali na vrhu,  kjer smo se ovekovečili.

Vračali smo se po krožni poti, ki se je na začetku kar drzno spuščala, »saj za nas«. Potrebna je bila previdnost tudi zaradi vej, ki so bile po poti. Celotna pot je izredno lepo  markirana, tako da sploh ni možno, da bi se zgubili.

In kaj je bila posebnost na tej poti?  Občudovali smo  izredno velike drevesne gobe in  ciklame , ki so nas spremljale  celotno pot. Prevzemal nas je njihov vonj in cvet.

Pohoda se je udeležilo osemnajst, na Ostrem vrhu pa je bilo prvič petnajst pohodnikov.  Vsem bo pohod ostal v lepem spominu.

Fanika Vovkimg_3795 img_3786 img_3789img_3796 img_3792 img_3793