Še so skriti kotički, le najti je potrebno!

Ko smo pohodniki Društva diabetikov Novo mesto že mislili, da poznamo že vse skrite kotičke v bližnji okolici Novega mesta nas je z idejo presenetila naša Slavka.

Na predzadnjem pohodu v letu 2015 pravi: »kaj pa če bi si šli januarja pogledat jaslice v vas Rajnovšče«? Predlog je bil takoj sprejet in spremenili smo že napisan program.

Prišla je sreda 27. januar, prelep sončen dan za zadnje dni januarja, za naš pohod pa čudovit. Na zbirno mesto pred OŠ Grm so tokrat pohodnice kar prihajale in tudi trije pohodniki – našteli smo 21, kar se že kar nekaj časa ni zgodilo. Odpeljali smo se do parkirnega prostora ob cesti v Pogancih, kjer sta nas čakala še Slavka in Peter – torej skupno število 23.

Po pozdravu in še nekaj dobrih želja za leto 2016, smo po gozdni poti odkorakali proti našemu cilju. Med prijetnim klepetom smo občudovali ogromne smreke, pa potok Vejar, nad katerim smo hodili in prišli smo do razcepa poti, kjer nam je Peter povedal, da so to domačini nekoč imenovali carina. Simbolično sta tokrat Silvo in Peter naredila oviro s smreko. Pot smo nadaljevali do našega cilja – jaslic v Rajnovščah. Prijazen lastnik nam je povedal, da že deset let delajo jaslice in vsako leto malo drugače, pokazal nam je tudi krožno pot za nazaj. Po ogledu in krajšem počitku smo nadaljevali po poljski in gozdni poti. Med potjo je še Slavka poskrbela za presenečenje iz nahrbtnika in zadovoljstvo je bilo popolno.

Le malokrat se nam zgodi, da bi na izbrani relaciji bili vsi razen dveh prvič – tokrat se je!

Hvala Slavka in Peter za idejo, za vodenje in seveda presenečenje!

Fanika Vovk

002 003 004 008 009 011 013 014 015