Pohod do rastišča rumenega sleča

Pohodniki Društva diabetikov  Novo mesto  smo po letnem planu v sredo 23. aprila  odšli na pohod do rastišča rumenega sleča.

Z avtomobili smo se odpeljali do vinske gorice Slatenski hribi, kjer smo parkirali in  najprej smo pozornost namenili pogledu, ki je segel od Trdinovega vrha, Mirne gore, Kočevskega roga, Sv. Petra nad Dvorom, do  Trške gore in vasi Hrušica, Veliki Slatnik in Potov vrh. Po dolgem času je bila naša četica malo daljša, kar 17 se nas je zbralo. 

Tokrat je bil naš cilj rastišče Rumenega sleča, ki se nahaja v gozdu med Brusnicami in Gabrjem. Kar malo razočarani nad bistveno manj bujnim cvetjem, kot smo ga že videli pred leti. Dobili smo informacijo, da  bo že naslednji dan delovna akcija, ureditev rastišča z ograjo (da nepridipravi več ne bodo mogli »presajati« na domače vrtove),  ureditev dostopa do rastišča in razgledna točka.

Po krožni gozdni poti smo se po dobrih dveh urah in pol vrnili na izhodišče. Prijetno utrujeni, pa vendar zadovoljni smo si rekli nasvidenje na Josipovi poti čez štirinajst dni.

Fanika Vovk

003 006-1 007 008